Milan produžio ugovor sa Piolijem do 2022. godine

Sinoć smo i zvanično dobili nevjerovatan preokret u režiji posrnulog svjetskog velikana, Milana. Rossoneri su produžili ugovor sa Stefanom Piolijem!

Ništa tu ne bi bilo senzacionalno, da Ralf Rangnick nije bio spreman da preuzme Rossonere čim se završi sezona. Sve je bilo gotovo, osim potpisa ugovora, a nedavno su se čelnici Milana sastali sa njemačkim stručnjakom u Austriji kako bi dogovarali prelazni rok.

Potpis se čekao samo zbog toga da to ne bi imalo utjecaj na motiv igrača, a posebno trenera Stefana Piolija, koji je trebao biti samo privremeno rješenje i osoba koja će sezonu privesti kraju.

No, nakon fantastičnih igara Milana poslije pauze zbog pandemije korona virusa, Rossoneri su odlučili zadržati svog trenera i potpisati novi ugovor sa njim, što je ozvaničeno večeras. Rangnicku je ponuđena opcija da bude samo sportski direktor, ali je to u startu odbio.

“Stefano je ekipu preuzeo u vrlo teškom trenutku. Željeli smo vidjeti rezultate njegovog rada i vidjeli smo da se profesionalnost i posvećenost uvijek isplate. Pioli je pravi čovjek da povede ekipu uspjehu sa mladim i željnim igračima”, rekao je tehnički direktor Rossonera, Paolo Maldini.

Pioli je potpisao ugovor do juna 2022. godine, nakon sjajnih igara koje Milan pruža u posljednjim mjesecima. U rasponu od 15 dana sedmostruki prvak Evrope slavio je ubjedljivo u tri od četiri derbija (remi samo u Napulju), a posebno impresivan trijumf je nad liderom Juventusom uz četiri postignuta pogotka.

(SCsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*