Vijeće ministara danas o strategiji upravljanja dugom BiH

Vijeće ministara BiH trebalo bi na današnjoj sjednici da razmatra Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za period 2019. – 2022. godina.

Na predloženom dnevnom redu je i informacija o zaključcima i preporukama Tajeks misije stručne procjene sistema civilne zaštite u BiH, informacija o realizaciji Akcionog plana Vijeća ministara za sprovođenje Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji za 2019. godinu, kao i izvještaj o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH 2018. – 2021. – Okvirni dokument u 2018. godini.

U planu je i rasprava o izvještaju o sprovođenju Okvirne energetske strategije BiH do 2035. godine, izvještaju o radu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja za 2019. godinu, izvještaju o radu Direkcije za ekonomsko planiranje Savjeta ministara za 2019. te o materijalu pod nazivom “Ekonomski trendovi – godišnji izvještaj 2019. godine”.

Ministri bi trebalo da razmotre i izvještaj o radu Savjeta za državnu pomoć BiH za 2019. godinu, izvještaj o radu Komisije za koncesije BiH za 2019. godinu – drugi krug glasanja.

Na dnevnom redu 23. sjednice, nalaze se i zaključak sa 9. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji se tiče Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, te zaključak sa 9. sjednice Predstavničkog doma, donesen u okviru tačke “Obezbjeđivanje sredstava za sprovođenje Lokalnih izbora 2020. godine”.

Ministri bi trebalo da razmotre i niz kadrovskih pitanja, poslaničkih inicijativa i odgovora na poslanička pitanja.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*