Košarac u radnoj posjeti Neumu

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac boraviće danas u radnoj posjeti Neumu, gdje će se sastati sa načelnikom opštine Živkom Matuškom.

Kakoje saopštilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Košarac i Matuško će posjetiti objekat uljare, pogon za preradu maslina – Poslovna zona Dubrava.

Nakon te posjete, planiran je sastanak Košarca sa predstavnicima Udruženja turističkih radnika opštine Neum, sa kojima će posjetiti “Agroturizam Matuško”.

Iako su Neumljani na početku pandemije koronavirusa strahovali od kraha ovogodišnje turističke sezone, trenutno je u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona u punom jeku, o čemu je izvještavao i naš portal.

Plaže su prepune turista iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su odabrali Neum za ljetovanje, jer većina nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku radi propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*