Ponovo se igra NBA, pobjede Lakersa i Utaha

Nakon više od četiri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa, prošle noći je u Orlandu nastavljena sezona u NBA ligi, a pobjede u uzbudljivim utakmicama upisali su košarkaši Los Angeles Lakersa i Utaha.

U posebnim uslovima NBA “mjehura” u Disneylandu, u Orlandu, i bez navijača, 22 ekipe odigraće po osam utakmica do kraja regularnog dijela sezone nakon čega će početi play-off.

Lakersi su u derbiju Zapada bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 103:101. Koš odluke postigao je LeBron James 12,8 sekundi prije kraja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Anthony Davis sa 34 poena, James je dodao 16 uz 11 skokova, a 16 poena ubacio je i Kyle Kuzma.

U redovima Clippersa, koji su tokom treće četvrtine imali 11 poena prednosti, najbolji je bio Paul George sa 30 postignutih poena, dok je Kawhi Leonard postigao dva manje.

Lakersi su se ovom pobjedom približili osvajanju prvog mjesta na Zapadu. Sada imaju 50 pobjeda i 14 poraza, dok Clippersi na drugom mjestu imaju skor 44/21.

U prvoj utakmici u NBA ligi od 11. marta, Utah je slavila protiv New Orleansa sa 106:104 poenima Rudyja Goberta sa linije za slobodna bacanja 6,9 sekundi prije kraja.

New Orleans, koji je vodio veći dio utakmice, čak i sa 16 poena razlike, imao je šansu za pobjedu ali je Brandon Ingram promašio šut za tri poena.

Jordan Clarkson je vodio Utah do pobjede sa 23 poena, Donovan Micheal i Mike Conley su ubacili po 20, dok je Gober postigao 14 uz 12 skokova. U poraženom timu najefikasniji je bio Ingram sa 23 poena, dok je Drew Holiday postigao 20.

Utah je četvrta na Zapadu sa 42 pobjede i 23 poraza, dok je New Orleans 11. sa skorom 28/37.

Prije oba meča, svi igrači su kleknuli tokom intoniranja himne SAD uz poruku “Black lives matter”.

(federalna.ba/Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*