U BiH naredne sedmice pljuskovi i grmljavina, temperature do 30 stepeni

Federalni hidrometeorološki zavod za sutra (ponedjeljak) prognozira stabilno vrijeme u većini zemlje, a od utorka nas očekuje promjena vremena odnosno pljuskovi i grmljavina.

ponedjeljak, 3. augusta 2020. godine u BiH se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će duvati umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom bi trebala biti između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

Maksimalna dnevna temperatura se može očekivati u Mostaru dok je na sjeverozapadu moguća i kiša uz temperature do 30 stepeni. Povećanje oblačnosti sa zapada se može očekivati u noći na utorak.

Utorak u BiH donosi pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i lokalna pojava grada. Slično vrijeme, sa kišom u skoro svim većim gradovima u državi očekuje se i u srijedu.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijeniti smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

srijedu, 5. augusta, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*