Od posljedica koronavirusa preminuo Samir Zubović, poznati rukometni radnik

Nekadašnji rukometni sudija i delegat Samir Zubović (57) preminuo je rano jutros od posljedica koronavirusa, potvrđeno je iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine te Udruženja rukometnih sudija.

Poštovani prijatelji, ovim putem vas obavještavamo da nas je jutros u 6:45 sati napustio naš kolega, prijatelj, drug i sportski radnik Samir Zubović. Usljed oboljenja COVID-19 njegovo zdravstveno stanje se jučer pogoršalo i nije mogao pobijediti u borbi protiv ove opake bolesti. Neka nas ova tužna vijest još jednom upozori da ovo može pogoditi svakog od nas. Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole riječi koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole šutnje… Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvijek biti taj neko koji nedostaje… Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt, već i život koji je mogao još da traje, a ugasio se. Bole pobjede podjednako kao porazi, uspjesi podjednako kao neuspjesi i sve se, odjednom, na trenutak, poravna, postaje besmisleno, prazno”, stoji u oproštajnom pismu udruženja.

Vijesti o smrti Zubovića rastužila je sve rukometaše, trenere, klubove i druge ljubitelje rukometnog sporta koji su imali prilike sarađivati s njim.

Posljednjih godina radio je kao delegat na utakmicama federalnog ranga bh. rukometa, a bio je poznat i kao veliki navijač FK Sarajevo.

(Klix.ba)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*