Facebook produžio uposlenicima rad od kuće do jula 2021. godine

Kompanija Facebook je zbog pandemije koronavirusa odlučila produžiti rad svojih uposlenika od kuće do jula 2021. godine.Facebook se tako pridružio Googleu i drugim kompanijama čiji će uposlenici raditi od kuće do sljedećeg ljeta. Oko 40.000 uposlenika Facebooka od kuće radi još od marta, a prvi rok za povratak u urede bio je kraj ove godine.

“S obzirom na upute vlade i eksperata zdravstva, kao i odluka donesenih nakon internih razgovora, odlučili smo omogućiti uposlenicima da nastave raditi od kuće do jula 2021. godine. Osim toga, dat ćemo im dodatnih 1.000 dolara za potrebe rada od kuće”, izjavila je glasnogovornica Facebooka Nneka Norville.

Facebook je imao jedan od najdrastičnijih odgovora na pandemiju koronavirusa, a u martu je saopćeno da postoji plan prema kojem će hilljade radnih mjesta biti zastalno preusmjereno na rad od kuće.

“Mislim da će u narednih pet-deset godina polovina uposlenika stalno raditi od kuće”, rekao je nešto ranije za The Verge osnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerberg.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*