Stanje na putevima u BiH

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno) saobraćaj se obustavlja svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati.  Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svakim danom (osim nedjelje), saobraćaj se obustavlja u vremenu od 08 do 16 sati.

U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Mostar-Jablanica (u mjestu Bijela), Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Pelagićevo-Srebrenik, Jablanica-Mostar (Vrapčići), Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Kamensko, Podnovlje-Šešlije, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*