Brojne osude nedoličnog ponašanja: ˝Stid! Valjda ćeš jednoga dana naučiti šta je to˝

Fotografija, koja od sinoć kruži društvenim mrežama, izazvala je mnoštvo negativnih komentara i osude nedoličnog ponašanja jedne mlade osobe. Svoje nezadovoljstvo izrazili su brojni građani, različitih generacija, osuđujući ovaj čin koji se desio u centru Tuzle. Očekuje se i brza reakcija MUP-a TK.

Među brojnim komentarima izdvaja se komentar tuzlanskog glumca Siniše Udovičića, objavljen na društvenoj mreži Facebook, koji prenosimo u cjelosti:

˝Tuzla u strogom centru grada ima dva trga. Trg Slobode i Soni trg.

Centralno mjesto na Sonom trgu je fontana, poklon grada Ravene, izgrađena u obliku stilizirane neolitske posude za iskuhavanje soli, te obrađena mozaikom u realizaciji Instituto d’arte Severini i svjetski priznatog majstora za mozaik Felice Nittola.

Mozaik prikazuje zastave dva grada, na kojima dominira plava boja, ista kao sa svoda mauzoleja Galla Placidia i zastave grada Tuzle. Iz plave boje se izdvajaju bijeli golubovi kao simboli mira.

Mira, za koji se trebalo izboriti u ratu, koji je odnio živote 1177 naših sugrađana.

Ne znam, mulče jedan, da li znaš da si sinoć urinirao na Ravenu, Tuzlu, Felice Nittolu i grobove 1177 Tuzlaka, čija je smrt omogućila sa hodaš slobodnim gradom,
da se smiješ,
da se družiš,
da voliš?!

Ja ne umijem da mrzim!
Još manje da kunem!
Zato se iskreno nadam, da ćeš jednoga dana izrasti u zdravog i pametnog čovjeka, i da ćeš živjeti dugo i uspješno u ovom gradu. I da ćeš kada budeš šetao djecu, pa unuke, Sonim trgom, svaki puta osjetiti neviđeni stid zbog ovoga što si sinoć učinio.
Stid!
Valjda ćeš jednoga dana naučiti šta je to.
Iskreno sumnjam, ali, nadam se…¸˝

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*