Bayern deklasirao Barcelonu s 8:2 i izborio polufinale Lige prvaka

Fudbaleri Bayern Minhena u četvrtfinalu Lige prvaka u Lisabonu deklasirali su Barcelonu rezultatom 8:2 te izborili plasman u polufinale.

Bavarci su poveli već u 4. minuti golom Thomasa Mullera, a samo tri minute kasnije Barca je izjednačila autogolom Davida Alabe.

Bayern je ponovo poveo u 22. minuti golom Ivana Perišića. U 28. minuti njemačka ekipa je povela s 3:1 preko Serga Gnabryja, a tri minute kasnije već je bilo 4:1 poslije gola Mullera, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Barcelona je u 57. minuti uspjela smanjiti veliki zaostatak, ali je Bayern u 63. došao do novog pogotka preko Joshue Kimmicha za visokih 5:2.

Njemački tim ipak nije prestajao s napadima te su u 82. minuti golom Roberta Lewandowskog poveli sa 6:2, tri minute kasnije sa 7:2 pogotkom Philippa Coutinha, koji u 89. postiže još jedan gol za nevjerovatnih 8:2 i veliku pobjedu Bavaraca u utrci za Ligu prvaka.

Paris Saint-Germain (PSG) je u srijedu u četvrtfinalu savladao Atalantu s 2:1, a u polufinalu će igrati protiv RB Leipziga koji je u četvrtak bio bolji od Atletico Madrida identičnim rezultatom.

U subotu je na programu preostali meč četvrtfinala Manchester City – Lyon, a bolji iz ovog duela će igrati upravo protiv Bayerna.

Liga prvaka je sredinom marta zbog pandemije koronavirusa odgođena, a završnica se igra u Lisabonu. Zbog pandemije koronavirusa i novonastalih okolnosti, UEFA je promijenila format odigravanja nokaut faze pa se tako više neće igrati po dvije utakmice nego samo po jedna, od četvrtfinala do kraja turnira.

Također, kako bi se izbjegla putovanja i minimalizirao rizik od širenja zaraze, odlučeno je da će se svi mečevi odigrati u jednom gradu, u portugalskoj prijestolnici Lisabonu. Sve utakmice bit će odigrane na dva stadiona portugalskih velikana Benfice i Sportinga, Luzu i Jose Alvaladeu.

Polufinalni mečevi su na rasporedu 18. i 19. augusta, a finale 23. augusta.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*