Trkom u Vlasenici počeo Šampionat BiH brdskih trka za 2020. godinu

Proteklog vikenda brdskom utrkom u Vlasenici počeo je i Šampionat BiH brdskih utrka za 2020. godinu. Nakon brojnih odgađanja iz svima poznatih razloga dočekali smo i prvo takmičenje u ovoj disciplini a koliko je godina teška najbolje se vidilo na startnoj listi po kojoj je svoj nastup u Vlasenici najavilo 20 vozača.

SAK SPArK Tuzla je bio zastupljen sa 3 vozača i to Armin Mujkanović, Haris Memišević i Mirza Žabić koji je na trci nastupio kao predvozač.

Subotnje treninge vožene po kiši svi takmičari su odvezli uspješno osim Memiševića koji je ubrzo nakon starta prvog treninga imao tehnički problem na svom vozilu, koji je u posljepodnevnim satima otklonjen te vozilo spremljeno za nedeljnu trku. Najbrže ukupno vrijeme na treningu je postavio Miroslav Josipović, veteran BiH automobilizma u svojoj atraktivnoj Ladi Vesti. U grupi Historic najbrže vrijeme treninga imao je Armin Mujkanović koji se odlučio voziti samo jedan trening u subotu.

Kako je u nedelju vrijeme bilo vedro organizator je odlučio da utrka počne warm up-om kako bi takmičari imali priliku proći suhom stazom. Nažalost Mujkanović doživljava kvar motora upravo na warm up-u te utrku nije niti startao.

Mirza Žabić je kao predvozač “otvarao” sve vožnje a nakon njega su uslijedile borbe u svim klasama. Vozač SAK SPArK Haris Memišević u grupi Historic osvaja drugo mjesto iza prvoplasiranog Dane Milenović.

Šampionat BiH u brdsko brzinskoj dsciplini nastavlja se za 14 dana Brdskom utrkom Lopare 2020.

Nadamo se većem broju učesnika te im svima želimo sreću u nastavku sezone.

(Spark/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*