21. Izbor sportiste TK će biti održan 5. februara

U sklopu priprema za održavanje manifestacije “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2014.”, koja će se u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona održati 21. put, danas je održana sjednica Organizacionog odbora ove manifestacije.

Na sjednici kojom je u odsustvu predsjednika OO Bahrije Umihanića, premijera Vlade TK, predsjedavao Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, između ostalog je konstituisan Izvršni odbor manifestacije i Ocjenjivački žiri, a utvrđen je i tačan datum održavanja manifestacije, na kojoj će se svečano proglasiti najbolji sportisti u Tuzlanskom kantonu.

Manifestacija 21. Izbora sportiste Tuzlanskog kantona održat će se 5. februara 2015. godine u Velikoj sali BKC-a Tuzla, sa početkom u 19.30 sati.

Organizacijom manifestacije će rukovoditi Izvršni odbor u koji su imenovani prof. dr. Mirsad Kunić, predsjednik, mr. Nusret Softić, prof. dr. Branimir Mikić, dr. Edin Osmanbegović,
dr. sci. Semir Fejzić, Muhidin Žunić, Nedim Ćudić i Jadran Lasetović.

Ocjenjivački žiri će činiti Muhamed Avdić, predsjednik NS TK, Jasenko Elezović, generalni sekretar RSD Sloboda, Alija Hasić, sekretar RS TK, Merima Softić, višestruka najbolja sportistkinja Tuzlanskog kantona, Mirsad Halilagić, sekretar SS općine Lukavac, Una Selman, sportistkinja, prof. dr. Almir Atiković, profesor na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i Nermin Kasumović – sekretar.

Najbolji sportisti u Tuzlanskom kantonu će biti nagrađeni u deset kategorija, a organizator će dodijeliti i specijalna priznanja i zahvalnice.

U sklopu manifestacije će biti izdat i sedmi broj Informatinog magazina SSTK „Trijumf“, koje pripremaju sportski novinari iz Tuzlanskog kantona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.