(Video) Hronika plus: Novi Rebalans budžeta u cilju smanjenja posljedica pandemije i prirodnih nesreća

Na online sjednici Kolegija gradonačelnika Tuzle razmotren je obiman dnevni red, a brojne tačke odnose se na smanjenje posljedica koje je izazavala pandemija korona virusa, kao i prirodne nesreće koje su zadesile Tuzlu.

Inače je Budžet ove godine najviše usmjeren na socijalna davanja, mjere pomoći i unapređenja života građana, posebno ranjivih kategorija.

Danas je  izdvojeno nekoliko podtačaka koje se tiču četvrtog Rebalansa budžeta grada, ali i finansijskim sredstvima usmjerenim za pomoć malim obrtima. Bilo je riječi i imovinsko – pravnim aktima, prostornom planu nekoliko regulacionih cjelina, izmjeni i dopuni Pravilnika o komunalnim djelatnostima. Također, na dnevnom redu  je bio i Izvještaj o konačnoj procjeni štete prouzrokovane poplavama i klizištima koje su pogodile Tuzlu u junu, a potom i u julu ove godine.

Razmatrane tačke obrazložio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, a o  izmjenama i dopunama Budžeta detaljnije je govorila Suada Isaković, pomoćnik gradonačelnika za Službu za budžet i finansije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*