Okupljanje prvotimaca OKK Sloboda

Nakon nešto duže pauze u prostorijama OKK Sloboda ponovo se počeo osjećati miris košarke. Usprkos epidemiološkoj situaciji, ali uz strogo poštivanje protokola datog od nadležnih institucija, igrači i stručni štab na čelu sa upravom kluba odradili su okupljanje za sezonu 2020/2021.

Roster još uvijek nije kompletiran, no igrači koji su stigli u Tuzlu, odnosno oni koji od sutra učestvuju u trenažnom procesu trenera Damira Mulaomerovića, podvrgnuti su testiranju na COVID-19. Testirano je i trenersko osoblje kao i članovi uprave, a novi igrači koji budu stizali također će proći navedenu proceduru.

Ekipa danas kreće sa pripremama koje će se odvijati u dva stadija – jedan dio u sklopu SKPC Mejdan gdje će momci trenirati u maloj dvorani zbog radova u velikoj dvorani Mejdana, a dio treninga koji se odnosi na fizčku spremu  odraditi će na stadionu Tušanj.

Ove sezone, kao i prošle, ekipa je učesnik ABA 2 lige i Prvenstva BiH, a u narednim danima očekuje se više informacija o početku i načinu odigravanja nove takmičarske sezone.

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*