Bayern je uspio ono što niko nikada nije u Ligi prvaka

Nogometaši minhenskog Bayerna osvojili su večeras u Lisabonu šestu titulu prvaka Evrope pobjedom protiv PSG-a u finalu rezultatom 1:0 i postali su prvi klub u historiji koji je Ligu prvaka osvojio s maksimalnim učinkom.

Titulu prvaka Bavarcima je donio Kingsley Coman pogotkom u 59. minuti susreta nakon asistencije Joshue Kimmicha.

Bila je to 11. pobjeda Bayerna u Ligi prvaka ove sezone u isto toliko odigranih utakmica. Istina je da Bayern u četvrtfinalu i polufinalu, zbog specifične situacije izazvane pandemijom koronavirusa, nije igrao revanš susrete, ali to ne umanjuje dostignuće ekipe Hansija Flicka.

Bayern je postao prvi klub u historiji Lige prvaka koji je do titule došao sa stopostotnim učinkom. U grupi sa Tottenhamom, Olympiakosom i Crvenom zvezdom Bavarci su osvojili maksimalnih 18 bodova, uz impresivnu gol razliku 24:5.

Bavarci su u osmini finala savladali Chelsea ukupnim rezultatom 7:1. Potom je u četvrtfinalu pala Barcelona rezultatom 8:2, dok je u polufinalu ekipa iz Bavarske savladala Lyon rezultatom 3:0. Bayern je ove sezone na 11 odigranih utakmica u Ligi prvaka postigao 43 pogotka, a primio je svega osam.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*