Žuto upozorenje Meteoalarma zbog magle, očekuju se i obilne kišne padavine

Za područje Foče, Prijedora, Sarajeva, Tuzle i Višegrada Meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog magle. I za sutra je aktuelno žuto upozorenje zbog jakog vjetra za područje Bihaća, Livna, Mostara i Trebinja. Za dane vikenda su najavljene obilne padavine u vidu kiše.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni će po kotlinama biti dugotrajne magle. Najviša dnevna temperatura zraka će većinom biti između četiri i 10 °C, na jugu i sjeveru zemlje od 10 do 14 °C.

U Sarajevu će biti pretežno vedro, u kotlinskim dijelovima grada sa dugotrajnom maglom. Najviša dnevna temperatura zraka oko šest stepeni.

“Sutra će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti oblačno vrijeme, a poslije podne se očekuje i kiša. U nedjelju će biti obilne kiše u cijeloj zemlji, posebno u Hercegovini. Bit će dosta kiše i u zapadnom i centralnom dijelu Bosne, od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini od 40 do 80 litara, lokalno i do 100 litara kiše po metru kvadratnom”, rekao je za Klix.ba Damir Šantić, dežurni meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Slično vrijeme će biti i u ponedjeljak i utorak. Obilna kiša će padati u cijeloj zemlji, a na planinama će padati snijeg.

Temperature se neće bitno mijenjati i bit će većinom u plusu, samo će sutra ujutro biti oko tri stepena ispod nule.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*