Sarajevo večeras protiv Dinama iz Bresta

Fudbaleri Sarajeva večeras će u Brestu protiv Dinama pokušati da se domognu trećeg kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona. Iz “bordo“ tabora ističu da su svjesni da ih čeka teška utakmica, ali su i uvjereni da mogu proći bjeloruskog šampiona i ostvariti veoma važnu pobjedu.

“Znamo da se radi o dosta dobroj i kvalitetnoj ekipi, koja je šampion Bjelorusije i koja je u utakmici protiv Astane pokazala dosta dobar fudbal. Plasmanom u drugo kolo kvalifikacija pokazali su dio svog kvaliteta koji posjeduju“, rekao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

Krste Velkoski, kapiten Sarajeva naglasio je da je Dinamo mnogo bolji protivnik od prethodnog, kojeg su imali u kvalifikacijama, ali i da im to odgovara, jer će moći da se nadigravaju.

“Svakako da nas očekuje teška utakmica. Suprotno od onog što smo imali u prvom kolu protiv ekipe iz Velsa. Ovo je protivnik koji zna da igra fudbal. Naravno to će nam više odgovarati. Gledali smo njihove utakmice, napravili dobru analizu i ostaje nam samo da na terenu prikažemo maksimalnu borbenost, dobru igru i svakako da prođemo dalje“, optimista je kapiten “bordo“ tima.

Ulog u duelu koji će se igrati večeras na stadionu Brestsky je ogroman, jer prolazak dalje donosi nastup u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što garantuje u najmanju ruku plasman u play-off za Ligu Evrope. Naime, poraženi iz trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona igraće u play-offu za drugo po rangu takmičenje Evropske fudbalske federacije (UEFA). Tim koji se plasira u play-off Lige šampiona rezervisaće mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope, što bi za bh. šampiona bio ogroman uspjeh.

Dakle, eventualni trijumf u Bjelorusiji “bordo“ timu garantuje još najmanje dva evropska izazova.

Susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Dinamo Brest – Sarajevo počinje u 20 sati.

(federalna.ba/AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*