Damir Mulaomerović: “Ako budemo pravi možemo savladati Sparse”

Nakon poraza u Širokom Brijegu košarkaši Slobode u subotu od 19:30 sati dočekuju neporažene Sparse i pokušat će im nanijeti prvi ovosezonski poraz.

U 14. kolu, ujedno i derbiju, košarkaši OKK Slobode će pokušati nanijeti prvi poraz gostima iz Sarajeva. Zanimljvo je da će košarkaši Slobode gostima iz Sarajeva  prvi put se suprostaviti u Velikoj dvorani Mejdana.

Nakon nekoliko loših rezultata Slobodu bi eventualna pobjeda protiv Sparsa vratila u vrh tabele.

Povodom ove utakmice danas je u prostorijama OKK Sloboda održana press konferencija  na kojoj su se novinarima obratili predsjednik kluba Aid Berbić, trener Damir Mulaomerović i centar Slobode Ratko Petrić. “Ako budemo pravi i na visini zadatka, uprkos činjenici da smo i ovog puta oslabljeni za nekoliko igrača zbog povreda, vjerujem da možemo do pobjede protiv ekipe Sparsa,” kazao je trener OKK Sloboda Damir Mulaomerović. Centar Slobode Ratko Petrić pozvao je sve ljubitelje košarke da u subotu od 19:30 sati budu u Velikoj dvorani Mejdana i daju maksimalnu podršku njegovoj ekipi. “Koristim ovu priliku da se zahvalim svima u Tuzli na divnom prijemu i atmosferi. Košarku igram 17 godina, ali ono što  doživljavam ovdje je zaista nešto posebno. U subotu nas očekuje težak meč protiv neporaženih Sparsa, ali  dat ćemo svoj maksimum kako bismo slavili pobjedu,” kazao je Petrić.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*