FK Sloboda: Musemić dolazi 19. januara, trojica igrača napuštaju Tušanj

Nakon što je objelodanjeno da je novi šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić, poznat je i datum njegovog dolaska na Tušanj.
Prozivka igrača i početak prirema za drugi dio prvenstva će se održati  u ponedjeljak (19. januar) u 13:00 sati.

Iako se o pojačanjima koja bi se u terminu prozivke mogla pojaviti u Tuzli, još uvijek nagađa, sigurno je da Musemić neće moći računati na trojicu dosadašnjih igrača „crveno-crnih“.

Muhamed Omić, Adnan Šećerović i Semir Bajraktarević od Kluba će dobiti slobodne papire, te mogu potražiti novu sredinu.

Omić (29), ljubimac domaćih navijača, odlučio je karijeru nastaviti u inostranstvu. Iskusni veznjak ponikao je na Tušnju i proteklih sezona bio je važan kotač u igri Crveno – crnih. Posebno se istakao u prošloj sezoni kada je u “Ćirinoj mašini” sa kapitenskom trakom na ruci predvodio naš tim do povratka u Premijer ligu BiH.

Popularni Oma i u prvom dijelu ove sezone bio je jedan od najvažnijih i najstandardnijih igrača Denisa Sadikovića i Alfreda Casimira. Svoju karijeru iskusni veznjak i vrhunski profesionalac mogao bi nastaviti u Češkoj ili Poljskoj.

Za razliku od njega, Adnan Šećerović (23) je početkom ove sezone iz holandske Rode stigao kao veliko pojačanje, no nije se uspio nametnuti u veznom redu Crveno – crnih. U protekloj polusezoni Šećerović je u prvoj postavi našeg tima startovao u šest mečeva (Široki Brijeg, Radnik, Željezničar, Vitez, Drina i Mladost), te je sa klupe u igru ulazio u mečevima protiv Čelika, Olimpica, Zvijezde, Borca i Zrinjskog.

Treći veznjak u stupcu “odlasci” je Semir Bajraktarević (27). Prinova iz Čelika stigao je na Tušanj na početku sezone i većinu susreta igao u prvih 11. U osam mečeva: Travnik, Čelik, Olimpic, Široki Brijeg, Slavija, Zrinjski, Zvijezda, Sarajevo. Povreda leđa udaljila ga je sa terena dvije utakmice (Radnik i Željezničar), nakon čega je sa klupe ulazio u mečevima protiv Viteza, Drine, Veleža i Mladosti. Uz Omića bio je jedan od najstandardnijih igrača jeseni.

(FK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*