Predstavljena Konačna rang lista korisnika kojima će biti dodijeljena novčana sredstva za pomoć u obnovi kuća

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima danas je predstavio Konačnu rang listu korisnika koji su ostvarili pravo na dodjelu pomoći u obliku novčanih sredstava za pomoć u obnovi uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Grada Tuzla. Na konačnoj rang listi drugostepene komisije nalaze se imena 514 građana.

Na javni konkurs koji je Gradska uprava objavila početkom septembra, apliciralo je 753 građana, a prvostepena komisija donijela je odluku da sredstva dobije 507 njih. Odlukom drugostepene komisije, sredstva će dobiti sedam građana više, s tim što je vrijednost boda umanjena sa 135 na 130KM.

Zbog velikog broja korisnika ugovori će biti potpisivani tokom iduće sedmice. Predviđeno je da Služba civilne zaštite telefonom pozove građane kojima su sredstva odobrena. Građanima će sredstva na račune biti prebačena odmah po potpisivanju ugovora sa predstavnicima gradske uprave, najkasnije do kraja januara.

Zbog posljedica prirodne nesreće iz maja prošle godine u Tuzli je potpuno uništeno 112 objekata, dok je 1336 njih oštećeno. Za njihovu obnovu osigurano je 1.240.526KM.

Konačna rang lista bit će postavljena na web stranici www.tuzla.ba

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*