(Video) Hronika plus: Gradski stadion Tušanj za vrijeme pandemije otvorio vrata svim sportskim klubovima

JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla je osnovana 2007. godine. Osnovni cilj Ustanove je ostvarivanje javnog interesa u cilju racionalnijeg i efikasnijeg upravljanja, održavanja i korištenja postojećih otvorenih i zatvorenih objekata iz djelatnosti sporta, rekreacije i kulture, pružanje usluga građanima, preduzećima i ustanovama u bavljenju sportsko-rekreativnim aktivnostima pružanja usluga takmičarskom sportu za organizovanje sportskih i drugih priredbi, organizovanje kulturno-zabavnih manifestacija i upravljanja sportskim terenima i objektima.

Sam stadion datira još od 50 -tih godina, a njegova izgradnja počela je krajem 40 -tih. Od tada do danas na Tušnju je veliki broj sportista ostvario zapažene rezultate.

Danas JU Gradski stadion Tušanj, pored profesionalnih sportista, svoje usluge pruža i rekreativcima. A za vrijeme pandemije, kada su se tuzlanski sportski klubovi iz zatvorenih dvorana preselili na otvoreno, na Tušnju trenažne procese osim fudbalera i atletičara, realizuju  rukometaši, košarkaši, karatisti i mnogi drugi… O aktivnostima, kapacitetima, infrastrukturi za Hroniku plus govori Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion Tušanj Tuzla.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*