Historijska pobjeda bh. rukometaša na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijsku pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Kataru. Naši rukometaši su pobijedili Iran rezultatom 30:25 u prvoj utakmici grupne faze.

Izabranici Dragana Markovića odličnom igrom u drugom poluvremenu ispravili su loše izdanje u prvom dijelu, te na kraju došli do sasvim zaslužene pobjede.

Prvi gol na utakmici postigli su reprezentativci Irana. U narednom napadu uzvratio je Duško Čelica koji je postigao prvi pogodak za Bosnu i Hercegovinu na velikim takmičenjima. Prvo vodstvo Bosna i Hercegovina imala je u trećoj minuti (2:1), a pogodio je sa krila Faruk Vražalić.

Golman Irana u četvrtoj minuti upisao je prvu odbranu, nakon čega su naši protivnici sa dva vezana pogotka došli do nove prednosti. Izjednačio je potom Dejan Malinović, a odličnom akcijom novo vodstvo našima donio Vladimir Vranješ.

U 12. minuti Iranci su nakon tehničke greške naših rukometaša otišli na plus dva. Odlične dvije intervencije Nebojše Grahovca dale su krila našim igračima koji su uspjeli izjednačiti.

Mogli su naši povesti u 17. minuti preko Prcea koji ipak nije uspio realizovati sedmerac. U 25. minuti Iran je otišao na plus tri (13:10). Minut prije kraja prvog poluvremena Iran je otišao na plus četiri, pa je veoma loše prvo poluvrijeme okončano rezultatom 16:12 u korist našeg protivnika.

Nastavak naši rukometaši odlično otvaraju i serijom 6:0 za sedam minuta došli do vodstva od dva gola razlike čemu je dosta doprinio odlični Benjamin Burić na našem golu.

U 48. minuti BiH pogotkom Alena Ovčine BiH dolazi do plus pet 25:20. Nakon toga je Iran smanjio na 25:21, a pet golova prednosti su nam kasnije vraćali Malinović i Ivan Karačić.

Na našem golu sa osam odbrana briljirao je Benjamin Burić, dok je Nebojša Grahovac upisao četiri uspješne odbrane.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*