Uhvatite se posla! Građani žele da se suzbije korupcija, žele posao…

Frank – Walter Steinmeier, ministar vanjskih poslova Njemačke i Philip Hammond, ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, obratili su se danas članovima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Uhvatite se posla! Građani žele da se suzbije korupcija, žele posao, reforme i nadu u bolju budućnost”, kazao je. Istakao je i da je EU spremna pomoći BiH, ali da političari u BiH trebaju da se dogovore i zajednički rade, javlja N1.

Hammond je također poručio parlamentarcima da je sve u njihovim rukama i da moraju zajedno raditi kako bi osigurali bolji život građanima BiH, otvorili nova radna mjesta i proveli socio-ekonomske reforme.

S obzirom da više ne vjeruju usmenim obećanjima, od političara traže da potpišu dokument kojim se obavezuju da će provesti reforme.

Podsjetimo, ministri vanjskih poslova Velike Britanije i Njemačke, Philip Hammond i Frank-Walter Steinmeie stigli su danas u posjetu BiH. Zbog velike magle sletjeli su na Aerodrom u Mostar, a ne u Sarajevo.

Hammond se sastao danas u Sarajevu sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Nakon obraćanja članovima Parlamenta ministri će se susresti s članovima Predsjedništva BiH, a u 16 sati najavljena je konferencija za medije.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*