Demirović: Selektor je znao šta da kaže na poluvremenu

Bivši selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović pohvalio je rukometaše BiH koji su danas pobijedili selekciju Irana u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Izabranici selektora Dragana Markovića pobijedili su Iran s 30:25 u prvom meču B grupe SP-a u Kataru, iako su u prvom poluvremenu igrali loše i gubili s četiri razlike. Demirović vjeruje da je uzrok takvoj igri selekcije BiH nervoza koja je uzrokovala snažan tempo igre koji je više odgovarao brzim iranskim rukometašima.

“Velika trema na početku utakmice uzorokovala je silovit tempo igre u kojem su se bolje snašli iranski igrači. Igrali smo nervozno i napravili veliki broj tehničkih grešaka u napadu, što je Iran znao iskoristiti i okončati poluvrijeme rezultatom 16:12 u svoju korist”, objasnio je Demirović.

Iskusni rukometni strateg je naglasio da je Marković na poluvremenu znao šta da kaže svojim rukometašima, koji su u drugo poluvrijeme ušli kao potpuno novi tim.

“U drugom poluvremenu smo zaigrali čvrstu odbranu, bolje smo organizovali napade i postizali golove iz kontranapada. U prvih deset minuta drugog poluvremena napravili smo 7:0 i od tog trenutka mirno priveli utakmicu do kraja”, rekao je Demirović.

Dodao je da je pobjeda protiv Irana velika motivacija pred sutrašnji susret protiv Austrije, koju večeras očekuje teška utakmica protiv jednog od favorita prvenstva – selekcije Hrvatske.

“Autrijanci su mnogo jači od Irana, ali večeras igraju protiv Hrvatske i tu bi se mogli dosta iscrpiti. Ja sam uvjeren da će Austrija pružiti značajan otpor Hrvatima iako svi očekuju laku pobjedu Hrvatske. Austrija u svom sastavu ima sedam igrača iz njemačke lige, posjeduje kontinuitet u radu i sigurno je da su mnogo jači protivnik od Irana”, ocijenio je Demirović.

Zaključio je da BiH u sutrašnjem susretu protiv Austrijanaca mora igrati kao u drugom poluvremenu protiv Irana, ako ne i za nijansu bolje, te da će u slučaju pobjede bh. rukometašima biti otvorena vrata osmine finala.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*