Danas planinske utrke Skakavac Trail na 21, 42 i 77 kilometara

Planinska utrka “Skakavac Trail 2020”, čiji je ambasador najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, bit će održana danas u Sarajevu.

Nakon obavljenih konsultacija s nadležnim institucijama, organizator utrke, Planinarsko društvo Skakavac Sarajevo, poduzelo je aktivnosti na osiguranju mjera zaštite, kako bi se događaj održao bez ugrožavanja zdravlja takmičara.

Skakavac Trail 2020 u svojoj ponudi za ovu godinu nudi utrke od 21, 42 i 77 kilometara koje su bodovane ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima te posebnu utrku – Canicross.

Staze Skakavac traila povezuju sve historijske znamenitosti Sarajevo s dva prirodna rezervata – Bentbašom i Skakavcem te će to biti nezaboravno iskustvo za učesnike utrke.

Drugo Džavno prvenstvo u planinskom trčanju realizuje se u saradnji s Atletskim savezom BiH u sklopu utrke na 77 kilometara, najavljeno je iz PR PD Skakavac i Skakavac Traila.

Start utrke od 77 kilometara počeo je s parka “At mejdan” jutros u 4 sata, start utrke od 42 kilometra počeo je u 8 sati sa Čavljaka, u 10 sati s Uževica je polazak utrke od 21 kilometra, a u 12 sati s Uževice je start Canicross utrke na 7,5 kilometara (kružna utrka s psima, sa startom i ciljem na istoj lokaciji).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*