Musemić: Spasiću Slobodu

Duboko vjerujem da ću Slobodu uspjeti spasiti od ponovnog ispadanja u niži rang, rekao je Husref Musemić, koji je u četvrtak imenovan za trenera premijerligaša iz Tuzle.

Iskusni fudbalski stručnjak u ponedjeljak će zvanično preuzeti ekipu sa “Tušnja”, koja je prvi dio sezone završila tek na 14. mjestu BH Telecom Premijer lige BiH, sa svega 12 bodova, uz samo tri pobjede.

“Da ne mislim da mogu pomoći Tuzlacima ne bih se ni prihvatao posla. Nisam avanturista i čovjek koji želi nakratko i polovično odraditi neki posao. Želim da se maksimalno posvetim novim zadacima i uz puni angažman cijelog kolektiva doći do željenog uspjeha”, izjavio je Musemić.

Novi strateg Slobode svjestan je da klub ne stoji najbolje, ali spreman je suočiti se i rješavati nagomilane probleme. Jedan od prvih poteza biće skeniranje kadra.

“Nemam pretjeran uvid i spoznaju o ekipi. Neke informacije sam sakupio, evidentno je da ima dosta problema i da je određena rekonstrukcija neophodna. Imamo problem što nam je za taj posao ostalo malo vremena. Dakle, jedan od prioriteta je slaganje igračke križaljke, a pretpostavljam da će biti potrebno pet ili šest novih fudbalera”, jasan je iskusni stručnjak.

Sa prvim čovjekom kluba Azmirom Husićem dogovorio je saradnju do kraja sezone, sa mogućnošću produženja. Smatra da je trenutna situacija neprikladna za klub kakav je Sloboda i da se nakon toga što sačuvaju mjesto u društvu najboljih u budućnosti treba posvetiti mnogo višim ciljevima.

“Sloboda je klub sa velikom tradicijom i bogatom istorijom. Iza tog sportskog kolektiva stoji armija navijača i simpatizera i ne zaslužuju da budu u ovakvoj situaciji. Očekujem da ove sezone izborimo opstanak, a onda govorimo o borbi za gornji dio tabele”, najavio je Musemić.

(nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*