Poziv za autore i izvođače na prijavu za Festival sevdalinke i Festival harmonikaša

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora. Festival će od 01-03. decembra 2020. godine doživjeti svoje dvanaesto izdanje.

U okviru Festivala sevdalinke i Festivala harmonikaša, u toku su dva konkursa za prijave. Rok za oba konkursa se produžava do 30. oktobra. 2020. godine.

PRIJAVA ZA AUTORE I IZVOĐAĐE: https://festivalsevdalinke.com/prijave-za-festival-sevdalinke/

PRIJAVA ZA TAKMIČARE/KE FESTIVALA HARMONIKAŠA: https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

Ove godine, kao i prethodnih, smo pripremili velike nagrade koje uključuju i novu Guerrini harmoniku za pobjednika/icu takmičenja harmonikaša.

Ovogodišnji Festival sevdalinke i Festival harmonikaša će u potpunosti prilagoditi svoje djelovanje trenutnoj situaciji, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održati isti u formi koja bude u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

Ovim putem se organizatori Festivala zahvaljuju svima na dosadašnjoj podršci. “I ova teška vremena ćemo prebroditi zajedno, a do tada, iskoristite vrijeme i uživajte u najljepšim izvedbama sevdalinke na dosadašnjim Festivalima na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCmouTwYnX15WPCll95CZhCA

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.