(Video) Hronika plus: Prijem za organizacije koje su dobile finansijsku podršku Grada Tuzle

U Gradskoj upravi upriličen je prijem za organizacije civilnog društva čiji projekti su putem javnog poziva odabrani za sufinansiranje iz budžeta Grada Tuzle, a odnose se na projekte za mlade, nacionalne manjine i  realizaciju Lokalnog akcionog plana za Rome. Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle, objavila je  6.7.2020. godine Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzle neprofitnim organizacijama sa pet grantovskih pozicija. Nakon provedene procedure odabira projekata, za finansiranje projekata neprofitnih organizacija i sportskih klubova odobreno je ukupno 265.000,00 KM iz Budžeta Grada Tuzle za 2020. godinu.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Grada Tuzle sa civilnim sektorom, kao i o specifičnim oblastima, te o prilagođavanju rada novonastalim uslovima uzrokovanim pandemijom.

Predstavnici organizacija civilnog društva izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa Gradom Tuzlom i nadležnom Službom za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, i zahvalili Gradonačelniku Imamoviću na razumijevanju koje Gradska uprava Tuzla ima za nevladin sektor. Naglasili su da jedino Grad Tuzla nije umanjio ili obustavio dodjelu sredstava za podršku nevladinom sektoru.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*