Premijer liga BiH će se i naredne dvije sedmice igrati bez prisustva publike

Publika se neće vratiti na nogometne stadione u Permijer ligi Bosne i Hercegovine još najmanje dvije sedmice. Štaba za vanredne situacije RS-a je na današnjoj sjednici odlučio da na snazi ostaju aktuelne mjere i to do 28. septembra.

“Do 28. septembra 2020. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU ‘Institut za javno zdravstvo Republike Srpske'”, stoji, između ostalog, u današnjoj odluci Štaba za vanredne situacije RS-a.

To znači da se publika neće moći vratiti na tribine najmanje do tog datuma.

U srijedu zasjeda Krizni štab Federacije Bosne i Hercegovine, no čak i ukoliko u većem bosanskohercegovačkom entitetu bude dozvoljeno prisustvo navijača na tribinama, to neće značiti da će se utakmice Premijer lige BiH igrati pred publikom.

Naime, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je dužan poštovati mjere entitetskih vlasti, a za povratak gledatelja na tribine neophodno je da vlasti oba entiteta dozvole prisustvo navijača na sportskim takmičenjima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*