Pjanić prvi put zakoračio na travnjak Nou Campa kao igrač Barce i demonstrirao vještine s loptom

Miralem Pjanić je danas zvanično potpisao ugovor s Barcelonom te je odmah nakon toga i prvi put zakoračio na travnjak Nou Campa.

Pjanić, koji je na potpisivanje ugovora s predsjednikom katalonskog kluba Josepom Bartomeuom stigao u odijelu, se presvukao u svlačionici i potom izašao u opremi novog kluba.

Pjanić je s osmicom na leđima prvi put zakoračio na travnjak Nou Campa kao igrač Barce. On već nekoliko dana boravi u Kataloniji, ali je trenirao u sportskom kompleksu Ciutat Esportiva.

Pjanić je stao pred, ovaj put zbog pandemije koronavirusa, mali broj fotoreportera i potom demonstrirao svoje vještine sa loptom.

Prava je šteta što zbog koronavirusa nije dozvoljen ulaz gledateljima na tribine, jer nema sumnje da bi nekoliko desetaka hiljada ljudi prisustvovalo prezentaciji jednog od najvećih pojačanja ekipe u posljednjih pet godina.

Za razliku od pojedinih pojačanja koja su dolazila na Nou Camp i na službenom predstavljanju se, blago rečeno, brukala žonglirajući loptom, Pjanić je taj dio posla obavio besprijekorno.

Podsjetimo, reprezentativac Bosne i Hercegovine je potpisao četverogodišnji ugovor s Kataloncima, a odštetna klauzula mu iznosi 400 miliona eura.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*