Rukometaši Slobode osvajači Kupa BiH, titula stiže u grad soli!

Rukometaši Slobode u finalu Kupa Bosne i Hercegovine savladali su RK Izviđač CO Ljubuški rezultatom 29:28 te osvojili titulu Kupa Bosne i Hercegovine, treću u historiji kluba. Nakon pobjede protiv Borca m:tel u polufinalnom susretu (19:23) rukometaši Slobode pružili su još jednu odličnu partiju u finalu protiv ekipe RK Izviđač CO Ljubuški te zasluženo osvojili Kup Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Slobode tokom cijelog susreta imali su minimalnu prednost, raspoloženi Suhonjić, Klis, Bečić, Tufekčić nisu dopuštali rukometašima iz Ljubuškog da se razigraju te su konstantno golovima održavali minimalnu prednost. Tokom drugog poluvremena jedan od najboljih gostujućih igrača Vukšić je sa sedmerca pogodio golmana Slobode u glavu te zaradio direktno isključenje. U samom finišu rukometaši Slobode su “ispustili” dva gola prednosti, pa je gol za pobjedu u posljednjim momentima postigao Anes Bečić koji je ujedno bio i najefikasniji u redovima Slobode postigavši 7 pogodaka.

Fantastičnim odbranama istakao se golman Dražen Stojanović koji je u ključnim momentima bravuroznim intervencijama spašavao gol Slobode, ali se sa dva “skinuta” sedmerca istakao i rezervni golman Čajić.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*