Džumhur tuži Roland Garros

Petar Popović dobio je negativan rezultat na testu na korona virus u Beogradu. Zbog toga je Damir Džumhur najavio tužbu protiv Roland Garrosa. Organizatori su ga izbacili sa turnira jer je bio u bliskom kontaktu sa Popovićem, koji je navodno bio pozitivan na testu u Parizu.

Odmah po objavljivanju rezultata u glavnom gradu Francuske, Džumhur je izjavio da je Popović “lažno pozitivan”, jer je već imao korona virus i posjeduje antitijela. Džumhurov naredni korak je da pokuša da se nagodi sa organizatorima Otvorenog prvenstva Francuske. Ako do dogovora ne dođe, tužiće turnir.

Džumhur je objasnio kroz šta je prolazio u Parizu.

“Petar i ja smo zajedno od restarta sezone. Uradili smo između 15 i 20 testova i rezultati su svaki put bili negativni. Imali smo i dva testa u Rimu, kao i jedan u Parizu. I svi su naravno negativni. U nedjelju su nam javili da je Petrov posljednji test na granici da bude pozitivan”, izjavio je Damir medijima u Bosni i Hercegovini.

Organizatori nisu imali nimalo razumijevanja za Džumhura.

“Pokušali smo da im objasnimo da ljudi sa antitijelima dobijaju često lažno pozitivan rezultat. Nisu htjeli da nas slušaju. Mene su odmah izbacili sa turnira zbog bliskog kontakta sa Petrom. Naravno da sam bio šokiran, jer je ovo moj omiljeni turnir. Boli me strašno, jer sam nepravedno izbačen”, kaže Džumhur.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*