Porezna uprava FBiH – Zapečaćeno 46 objekata i izdato 139 prekršajnih naloga

Na području Federacije BiH danas je do 19.00 sati izvršeno 249 kontrola u kojima je otkriveno 60 neprijavljenih radnika, 70 obveznika koji nisu izdavali račune, 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad, te 20 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj – saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 46 objekata i izdato 139 prekršajnih naloga u iznosu od 289.600 KM.

Aktivnosti se nastavlju i u dane vikenda pa iz Porezne uprave FBiH pozivaju obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Iz Porezne uprave FBiH pozivaju porezne obveznike da svoj novac koriste za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*