Pirlo uoči večerašnjeg derbija Rome i Juventusa posebnu pažnju posvetio Džeki

Juventusov trener Andrea Pirlo rekao je na konferenciji za medije kako saga o dolasku Luisa Suareza nije utjecala na Staru damu, a osvrnuo se i na neuspješan transfer kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke.

Pirlo je prošle sedmice debitovao kao trener Juventusa pobjedom protiv Sampdorije rezultatom 3:0 i zadovoljan je kako se ekipa prilagođava njegovim metodama usred medijske pomame zbog Suarezovog neuspješnog dovođenja.

“Dobro smo radili ove sedmice, bolje od prošle. Pojačali smo intenzitet i momci su dobro reagovali. Ostalo stvari na nas ni najmanje nisu utjecale. Dybala je radio s nama, vraća se postepeno. Vidjet ćemo još, izvukao je veliko opterećenje. Mijenjati cijelu ekipu nakon jedne utakmice bilo bi čudno. Pokušat ću uvrstiti u sastav one za koje sam osjetio da su najbolje radili ove sedmice”, rekao je Pirlo uoči večerašnje utakmice Juventusa protiv Rome.

Pirlo je potom govorio o novom pojačanju Alvari Morati te se dotakao i Džeke.

“Čekali smo napadača i on je stigao. Morata nas dobro poznaje i imao sam sreću da sam igrao s njim. Nije bio treći izbor, već jedan od naših prioriteta, s tehničkog i taktičkog aspekta on je ono što smo tražili. Džeko je mogao biti napadač Juventusa, ali i dalje je sjajan igrač. Poštujemo ga, ali nažalost, on će u ovom meču biti naš protivnik”, poručio je Pirlo.

Utakmica između Rome i Juventusa igra se večeras na stadionu Olimpico u Rimu s početkom u 20:45 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*