Starčević objavio spisak mladih reprezentativaca za utakmicu s Njemačkom

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine 13. oktobra igrat će kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv selekcije Njemačke. Selektor Slobodan Starčević je za taj susret pozvao sljedeće igrače:

Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (SFK Sered, Slovačka), Besim Šerbečić (Sarajevo), Đorđe Milojević (Borac), Rijad Sadiku (Zrinjski), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Amar Beganović (Sloboda), Jusuf Gazibegović (RB Salzburg, Austrija), Nihad Mujakić (Hajduk Split, Hrvatska), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Dedić (RB Salzburg, Austrija), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac), Ševkija Resić (Novi Pazar, Srbija), Marijan Ćavar (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Mateo Marić (Široki Brijeg), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ajdin Hasić (Besiktas JK, Turska), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Ermedin Demirović (SC Freiburg, Njemačka).

“Uz gro igrača koji su opravdali očekivanja na prošlom okupljanju, na ovom spisku ćemo imati i neke koji nisu bili tu. Nadam se da ćemo moći da računamo na sve igrače koje smo pozvali i da nećemo morati da pravimo izmjene kao prošli put”, kaže Starčević i nastavlja:

“U odbrani ćemo imati Šerbečića koji je bio povrijeđen, a nadam se da će Salzburg ovaj put dozvoliti Gazibegoviću i Dediću da dođu na okupljanje, jer bismo sa njima dobili dodatni kvalitet u defanzivnoj liniji. Vezni red će biti jači za Danilovića koji je bio prekomandovan u „A“ tim, te za Hajdarevića koji zbog virusa korona nije bio na raspolaganju u prethodne dvije utakmice. Novi igrač u napadu je Hasić koji je skupio nekoliko nastupa za Besiktas, kao i Demirović za kojeg vjerujem da se aklimatizovao u Freiburgu i njih dvojica će nam zasigurno donijeti nove opcije u ofanzivi.”

Reprezentativci će se okupiti 5. oktobra u hotelu Hercegovina na Ilidži.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*