Centralno grijanje Tuzla:Obavještenje o početku sezone grijanja

Predstavnici „Centralnog grijanja“ d.d. Tuzla i Termoelektrane Tuzla su obavili razgovor  29.9.2020 godine na kojem su potvrdili spremnost elemenata sistema daljinskog grijanja za početak sezone grijanja 2020/2021.

Redovno provjeramo vanjske temperature po meterološkom vremenu u 21:00 na Federalnoj meterološkoj stanici za Grad Tuzla i sezona grijanja će početi u skladu sa Opštim uslovima za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije. (član 24. stav 2. „Distributer isporučuje toplinsku energiju kontinuirano počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine. Izuzetno sezona grijanja može početi  ( najranije) 01. oktobra,  a završiti  ( najkasnije) 30.aprila ,ako se mjerenjem ustanovi da  temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi  ( mjereno tri dana uzastopno u 21 sat)  120C ili manje za početak sezone ili 120C ili više za kraj sezone. Isporuka toplinske energije je kontinuirana  ( sa noćnim režimom od maximalno 8 sati )“),navodi se u obavještenju.

Zvaničnoj sezoni grijanja će prethoditi tehnološka proba sistema u normalnom radu. Za početak tehnološke probe od 1.oktobra pratit će se prognoze vremenskih prilika za Tuzlu tako da će početak zvanične sezone grijanja biti u nastavku tehnološke probe. U prvim danima oktobra 2020. godine najavljen je topliji period tako da se nakon tog perioda očekuje početak tehnološke probe sistema daljinskog grijanja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*