Filipini: Milioni se okupili na kiši, slaveći misu Pape Franje

Tri miliona Filipinaca okupilo se danas u Manili iščekujući misu koju će na otvorenom održati papa Franjo, javljaju lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pokisla masa ljudi, čija većina je obučena u žute kabanice, okupila se u Parku Rizal u prijestolnici kako bi čula služenje.

Kada je sedamdesetosmogodišnji papa stigao u svom “papa automobilu”, ushićena masa dočekala ga je uzvikivanjem i mahanjem. Papa se često zaustavljao usput, kako bi poljubio djecu i blagosiljao religijske kipove.

Okupljanje je počelo tokom noći. Ljudi su čekali da se otvore kapije parka kako bi zauzeli što bolje mjesto tokom trosatne mise.

Kada su se u zoru kapije otvorile, većina sporednih ulica su bile zatvorene za saobraćaj. Neki su dolazili noseći slike bebe Isusa, kako bi obilježili praznik Svetog Nina.

Predviđajući da će misi prisustvovati šest miliona ljudi, vlasti su zatražile da starije osobe, trudnice i djeca ne dolaze.

Svoju petodnevnu posjetu Filipinima papa je posvetio siromašnima. Osim prijestolnice, posjetio je i preživjele u tajfunu Yolanda, koji je 2013. godine zahvatio otok Leyte.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*