Kuha se u SNSD-u: Vasić poručio Dodiku da ide, podršku dobio i od Radojičića

Milorad Dodik treba napustiti mjesto predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), poručio je Rajko Vasić u svome blogu, prenosi novinska agencija Patria.

Vasić takođe navodi da su sve organizacione odluke Dodika u posljednje tri godine bile pogrešne a istako je i spremnost da se kandiduje za predsjednika SNSD-a.

“Već dvije godine SNSD je u javnoj defanzivi. Stavovi Dodika ne mogu zamijeniti stavove Stranke”, tvrdi Vasić u svom blogu.

“Savez nezavisnih socijaldemokrata je liderska stranka koja je nadrasla ulogu svog Predsjednika. Dodik je zbog toga počeo da depresira Stranku, njenu organizaciju, primjenjujući metode stare 10 godina kao što su raspuštanje opštinskih odbora, čak u godini izbora, potpunim voluntarizmom u kandidatskom procesu i u sklapanju ministarskog mozaika čime je Stranka onemogućena da konzumira plodove svog rada i izborni rezultat”, napisao je Vasić i dodao da smatra da je Dodiku potrebno ponuditi poziciju “počasnog predsjednika Stranke”.

Dojučerašnji generalni sekretar SNSD-a i nekada jedan od najpovjerljivijih Dodikovih ljudi svojom objavom samo je potvrdio nagađanja medija da u ovoj stranci postoji sve veće nezdovoljstvo politikom njihovog šefa Milorada Dodika.

Vasić je zatražio da se Dodik povuče sa mjesta predsjednika SNSD-a, te da se odvoji od “organizacije i kadrovske politike”.

SNSD se mora transformisati u Stranku Socijalnog Saveza. Tako će više i obuhvatnije zastupati najšire slojeve stanovništva, smatra Vasić.

„Imao sam zahtjeve za razgovore sa pripadnicima izvjesnih zvaničnih stranih krugova koji djeluju u BiH a koje nisam prihvatio. Da bih odbacio bilo kakvu insinuaciju da radim za nekoga mogu da kažem da sam spreman i da se kandidujem za predsjednika SNSD bez obzira na rezultat. Radim, dakle, samo za Stranku i u svoje ime“, napisao je u svom blogu Vasić.

Vasić je takođe naveo da se Dodik treba spremati za poziciju “člana Predsjedništva BiH od 2018.” jer pretpostavlja da će “Ivanić dotle značajno devastirati tu poziciju” i oslabiti poziciju RS-a u tom zajedničkom organu na nivou BiH.

Već neko vrijeme se govori o dvije struje u SNSD-u, Dodikovoj i Radojičićevoj.

Vasić svome stranačkom šefu prije svega zamjera što je “omogućio nepodnošljivi nivo eskterne moći i eksternog uticaja u stranci, na svim nivoima i procesima”. On dalje piše da je Dodik u SNSD uveo “feudalno-menadžerske profile ličnosti koji nisu došli iz organizacije i nisu osposobljeni za organizaciono djelovanje”. Zbog svega ovog Vasić predviđa krah SNSD-a na opštim izborima 2018.

Interesantno je da se nakon Vasićeve objave odmah oglasio i Igor Radojičić koji je na Twitterru naveo da je ovo “najbolja, sistematična analiza stanja u SNSD ikad napisana”

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*