Sutra žrijebanje političkih subjekata za redoslijed na glasačkom listiću za Mostar

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću, Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) će u petak, 9. oktobra, u sjedištu CIK-a u Sarajevu, organizirati žrijebanje …

… političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru.

CIKBiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je žrijebanje javno. Žrijebanje će biti otvoreno za javnost na način da će se postupak žrijebanja emitirati uživo putem live streaminga na web stranici CIK-a BiH, www.izbori.ba.

CIKBiH je ovu izbornu radnju prilagodio epidemiološkoj situaciji u BiH, prouzrokovanoj virusom Covid-19.

CIKBiH, nakon provedenog žrijebanja, svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji će biti održani u nedjelju, 20. decembra. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, navodi se u saopćenju CIK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.