REVOLT: Poziv za učešće na izložbi “Kad jedan dan vrijedi četiri godine”

Omladinski pokret Revolt raspisuje foto konkurs za učešće u izložbi  “Kad jedan dan vrijedi četiri godine”. Tema izložbe su lokalni izbori 2020. Cilj izložbe je potaći kreativnost mladih na ukazivanje na probleme poput nepravilnosti koje se dešavaju u toku predizborne kampanje, samog izbornog dana, zloupotreba položaja kandidata/kinja,  te podizanje svijesti mladih ljudi o značaju izlaska na izbore kroz fotografiju.

Poziv je otvoren za mlade fotografe i fotografkinje od 15 do 30 godina sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Na konkurs se mogu prijaviti oni/e koji se fotografijom bave profesionalno, kao i amateri /ke u području fotografije.

Uslovi za učešće u konkursu

Fotografije se trebajuposlati isključivo u digitalnom obliku, crno-bijele ili u boji. Trebaju biti optimizirane za print (300dpl, u JPEG ili JPG format, minimalno 1024px po kraćoj strani). Veličina fotografije može biti minimalno 2MB, a maksimalno 5MB. Fotografije smiju biti obrađene u okvirima osnovnih načela obrade fotografija, a intervencije poput grafičkog dizajna neće se prihvatati.

Jedan autor ili autorica može poslati najviše 5 fotografija, od kojih svaka treba imati naziv i opis fotografije (optimalno 1-3 rečenice) koji objašnjava na koji način je fotografija povezana sa temom. Sve opise i nazive fotografija slati u PDF dokumentu uz jasne naznake na koje fotografije se odnose. Uz fotografije je potrebno poslati i osnovne informacije o autoru ili autorici.  Autori/autorice su lično odgovorni/e  za prikazani motiv na fotografiji i/ili za eventualna kršenja autorskih prava, te slanjem fotografija daju organizatorima izložbe pravo na korištenje istih.

Rok za slanje fotografija je 23.10.2020. (petak) – 23:59 sati.

Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije, koje će biti nagrađene novčanim iznosom kako slijedi:

1.mjesto –  100KM

2.mjesto – 75KM

3.mjesto – 50KM

Nagrade će biti uručene na dan izložbe 29.10.2020, a autorima/cama koji/e dolaze iz drugih gradova bit će refundirani troškovi prevoza i obezbijeđen smještaj za vrijeme trajanja izložbe.

Fotografije se mogu poslati na e-mail revolt.izlozbe@gmail.com sa naznakom “Foto konkurs – Kad jedan dan vrijedi četiri godine”. Za eventualna pitanja ,budite slobodni da se obratite na email revolt.izlozbe@gmail.com .

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*