Počelo provođenje Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u BiH

Međuinstitucionalni sporazumi kojima će svečano biti obilježen početak provođenja Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u BiH potpisani su u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu.

Sporazume su potpisali 22 gradonačelnika i načelnika, u okviru Prvog talasa potprojekta ukupne vrijednosti 2.668.500 eura,a biće obnovljeno 150 stambenih jedinica za potrebe povratka raseljenih lica u BiH i izbjeglih lica iz BiH koji trenutno borave u Hrvatskoj i Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Biće isporučeno i 20 paketa građevinskog materijala za stambeno zbrinjavanje u svrhu lokalne integracije izbjeglih lica iz Hrvatske u BiH na teritoriju Republike Srpske.

Sredstva za ove namjene biće obezbijeđena iz donacija Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope.

Prvi talas potprojekta Regionalnog stambenog programa u BiH provodi se u Republici Srpskoj Banjaluci, Brodu, Derventi, Gradišci, Foči, Novom Goraždu, Prijedoru, Srebrenici i Trebinju, a u Federaciji BiH u Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu, Bugojnu, Dobretiću, Foči , Goraždu, Kantonu Sarajevo, Olovu, Sanskom Mostu, Travniku i Tuzli.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*