Otkazan put Džaferovića u Pakistan, kao i aktivnosti u zgradi Predsjedništva BiH

Nakon informacije da je koronavirusom zaražen ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić otkazana je i planirana posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Islamskoj Republici Pakistan, kao i sve aktivnosti koje su bile zakazane za ponedjeljak.

“Posjeta delegacije BiH Islamskoj Republici Pakistan, predvođenog predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, koji je bio planiran od 20. do 23. oktobra 2020. godine, otkazan je zbog pogoršane epidemiološke situacije u vezi s pandemijom koronavirusa”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U delegaciji Bosne i Hercegovine, koje je trebalo boraviti u Pakistanu, je i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, za kojeg je danas potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

O novom terminu posjeta javnost će biti pravodobno informirana, poručili su iz Predsjedništva BiH.

Iz Službe za odnose s javnošću je stigla i poruka da su najavljene aktivnosti za ponedjeljak 19. oktobra u zgradi Predsjedništva otkazane.

S obzirom da je Cikotić bio na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, za očekivati je da se na koronu u narednim danima testiraju sva tri člana Predsjedništva BiH, ali i drugi ministri.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*