Filmu ˝Odrastanje˝ nagrada londonskog Društva filmskih kritičara

Drama “Odrastanje” (Boyhood) Richarda Linklatera dobila je, nakon Zlatnog globusa za najbolju dramu, režiju i žensku sporednu ulogu te šest nominacija za Oscara, i nagradu za film godine londonskoga Društva kritičara, izvijestio je BBC.

Britanski filmski kritičari filmu su dodijelili i nagradu za režiju te Patriciji Arquette nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu.

Britanskim filmom godine proglašen je znanstveno-fantastični film Jonathana Glazera “Under the skin” sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. Film, čija je radnja smještena u Škotsku, nominiran je i za nagradu BAFTA-e koja se dodjeljuje sljedećeg mjeseca.

Najboljim filmom na stranom jeziku proglašen je ruski film “Levijatan” Andreja Zvjaginceva.

U glumačkim kategorijama nagrade su dobili Michael Keaton za glavnu mušku ulogu u filmu “Birdman” i Julianne Moore za glavnu žensku ulogu u filmu “Still Alice”, a najboljim sporednim glumcima proglašeni su Patricia Arquette i J.K. Simmons za ulogu u filmu “Ritam ludila”. Svih četvero za ta su ostvarenja nedavno dobili Zlatni globus i nominacije. Najboljim britanskim glumcima proglašeni su J.K. Spall za ulogu ekscentričnoga britanskog slikara u filmu “Mr. Turner” i Rosamund Pike za uloge u filmovima “Nestala” i “What We Did on Our Holiday”.

Nagradu za životno djelo primila je Miranda Richardson.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*