Maraton za rekreativce: Važna obavijest!

Dragi takmičari i učesnici “Maratona za rekreativce – Tuzla 2020”,

Trka će se održati u nedelju 25.10.2020. godine, a start i cilj su parking na Skveru, centralnom kružnom toku u Tuzli.

Parking:

Preporučujemo da koristite parking kod mosta koji vodi ka Panonskim jezerima, a koji se ne plaća toga dana. Navedeni parking je od starta utrke udaljen samo tri minuta (JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla”, lokacija Panonsko jezero “Zapad”), ima naplatnu rampu, radi 00-24, ograđen je i zaštićen.

Zdravstvene mjere:

Molimo da poštujete preporuke nadležnog kriznog štaba čije smjernice će se prilagođavati i o kojima ćete biti dodatno informisani obzirom da se iste mijenjaju u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.
U skladu sa dosadašnjim mjerama i preporukama, mi kao organizatori manifestacije na otvorenom, želimo da budemo društveno odgovorni i iz tog razloga preduzećemo slijedeće mjere:

Vi kao takmičari ste u obavezi da nosite zaštitnu masku, u svim zajedničkim zonama (registracija, početak trke).

Napomena: Ponesite sa sobom popunjenu IZJAVU (u prilogu) ili ćete istu popuniti prilikom registracije.

SUBOTA,24.10.2020.

Startne pakete moguće je podići u fitness & health centar “Body control” koji se nalazi u strogom centru Tuzle (Islamski centar – Turalibegova br. 25A). Prilikom preuzimanja startnog paketa obavezni ste da držite propisanu distancu.

Molimo učesnike manifestacije koji su iz Tuzle da svoje pakete podignu dan prije trke, odnosno 24.10.2020. godine, kako bi gostima iz drugih gradova i zemalja omogućili da što komfornije, bezbjednije i brže podignu svoje pakete na dan utrke.

NEDELJA 25.10.2020.

Registracija:Otvara se u 8:00h i biće otvorena do 8:45h.

8:30 – 8:40h – startni brojevi 51-100

8:41 – 8:55h – startni brojevi 1-50 

9:00 – START UTRKE
            (odvijaće se u dvije etape: u 9:00 za trkače iz prve zone

                                              u 9:05 za trkače iz druge zone)

Molimo takmičare da poštuju navedenu satnicu i preporuke o zdravstvenom aspektu utrke!Takmičari učešćem na manifestaciji daju pristanak organizatoru za javnu objavu fotografija iz cilja i saglasni su sa tim da trče na vlastitu odgovornost!

Molimo vas da budete odgovorni i da ostanete kod kuće ukoliko imate povišenu temperaturu, kašljete ili se ne osjećate dobro.

Trči se po asfaltnoj podlozi, po ulicama a saobraćaj će biti zatvoren. Smjer kretanja je suprotan kretanju kazaljke na satu. Broj krugova je jedan za polumaratonsku dužinu, odnosno dva kruga za maratonsku dužinu. Na drugom kilometru su radovi na ulici pa će se 200m trčati trotoarom. Naši volonteri će upozoravati trkače na ovaj dio staze.

Na trasi trčanja se nalaze četiri okrepne stanice (na svakih 5km trčanja i trećem km prije cilja i na cilju) i sadrže: vodu, voće, med i hurme, dok će posljednja okrepna stanica (3 km prije cilja) imati i Coca-Colu.

Svim trkačima smo po završetku utrke obezbijedili sendvič, vodu i pivo.

Trku  pomogli:
PZU IVF CENTAR “Balić”, kompanija NGH, Grad Tuzla, fitness & health centar Body Control, Uncro, Tuzlanskipilsner, AKM, Medical Institute Bayer Tuzla, GB3, kompanija NS PRIMUS, Olea Pharm, Beemed, Bingo Tuzla, TRK Tuzla, kao i medijske kuće: RTV 7, RTV Slon, Radio Kameleon, Tuzla.info i RTV TK.

Sportsko rekreativno društvo „Maratonac“ i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli žele vam prijatnu i uspješnu trku!

Vidimo se na startu!

RSD Maratonac/rtv7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*