Hrvoje Tvrtković stupio na funkciju generalnog revizora BiH

Hrvoje Tvrtković stupio je na funkciju generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, objavljeno je u Službenom listu. Predstavnički dom Parlamentarne skupština BiH je na sjednici održanoj 14. oktobra imenovao Hrvoja Tvrtkovića za generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH čime je okončana procedura imenovanja generalnog revizora u skladu sa rezultatima javnog konkursa kojeg je provela Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure za imenovanje generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.

Ranije je, 8. oktobra 2020. godine, imenovanje Hrvoja Tvrtkovića potvrdio i Dom naroda Parlamentarne skupština BiH.

Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure za imenovanje generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine je, nakon provedenog javnog konkursa, domovima Parlamentarne skupštine BiH predložila Hrvoja Tvrtkovića kao najuspješnijeg kandidata za imenovanje generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.

Hrvoje Tvrtković radi kao revizor u Uredu za reviziju institucija BiH još od 2006. godine. U Uredu je obavljao različite dužnosti u finansijskoj i reviziji učinka, a od 2016. godine obnaša funkciju rukovodioca Odjela revizije učinka.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*