Nurkić potvrdio da je Portland saglasan da igra za reprezentaciju BiH

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić potvrdio je putem društvenih mreža da je njegov klub Portland Trail Blazers saglasan da nastupi za našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo narednog mjeseca. Kako je naš centar naglasio, još prije mjesec obavijestio je KS BiH da želi nastupati u dresu Zmajeva protiv Bugarske i Latvije krajem novembra.

“S obzirom na to da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec ljude KS BiH obavijestio da ja želim igrati i da od mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno. Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba, koje sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara najjače košarkaške lige svijeta”, navodi se u poruci objavljenoj na Facebooku.

Nurkić bi tako trebao biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za mečeve protiv Bugarske (27. novembra) i Latvije (29. novembra).

Podsjetimo, naša reprezentacije će biti domaćin u pomenutim susretima, jer će se utakmice igrati po prinicpu “balona” u Sarajevu. U grupi H u kojoj se nalazi i BiH vodeća je Grčka sa četiri boda, slijede Bugarska i naša selekcija sa po tri, dok je Latvija posljednja s dva boda.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*