Vrlo strogo u Slovačkoj: Iz stana se smije samo na posao, u prodavnicu i Hitnu

U Slovačkoj su u subotu na snagu stupile strože restriktivne mjere, a u zemlji se drugi dan provode masovna testiranja na koronavirus.

U skladu s novim pravilima, koja će na snazi biti najmanje do 1. novembra, stanovništvo će svoje domove moći napuštati zbog odlaska na radna mjesta, zbog odlaska u kupnju namirnica i ostalih kućnih potrepština te u hitnim slučajevima. Još stroža pravila vrijede za četiri okruga duž granice s Poljskom koji su posebno pogođeni epidemijom koronavirusa, prenosi Hina.

Vladin program masovnih testiranja na koronavirus, koji će obuhvatiti cjelokupno stanovništvo starije od 10 godina, započeo je u petak i nastavit će se i tijekom idućih dvaju vikenda. U petak se nekoliko lokacija za testiranje na covid-19 borilo s nedostatkom osoblja, no lokalni su mediji izvijestili da će se problem riješiti do subote.

Nova ograničenja uvedena su jer je u zemlji u protekla 24 sata evidentirano 2890 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sveukupan broj slučajeva zaraze iznosi 40.801.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*