Akcija “Drvo za Angelinu – drvo za prijatelja” nastavlja se uprkos pandemiji

Ne želeći dopustiti zaboravu da proguta naša sjećanja, odlučni smo da i ove godine posadimo drvo za prijatelja, saopštili su iz Fondacije tuzlanske zajednice. Fondacija tuzlanske zajednice će u petak 30.10. povodom Svjetskog dana gradova pokrenuti zajedničku inicijativu „Drvo za prijatelja-Drvo za Angelinu“, u okviru koje će zasaditi stabla u sjećanje na prerano preminulu kolegicu Angelinu Hodžić, ali i sve one drage ljude koji su nas prerano napustili.

Ova inicijativa realizira se petu godinu, a zahvaljujući nesebičnom zalaganju donatora i volontera posađeno je preko 500 sadnica. Inicijativu ove godine realizuju u saradnji sa porodicom voljene Angeline, volonterima i aktivistima Mreže aktivnih zajednica, ekološko-volonterskim pokretom„Let`s do it“, te uz podršku JKP Komunalac.

Bilo bi nam drago da se inicijativi pridružite i Vi.

Zastanimo i zaštitimo svoja sjećanja. Razmislimo i djelujmo danas za zeleniji i čišći voljeni grad sutra. 

U inicijativu se možete uključiti na jedan od sljedećih načina:

Pridružite se akciji sadnje na lokaciji: Slatina (iza igrališta “Kavez”). Detaljnije informacije o satnici će biti naknadno objavljene.

Donirajte 30 KM za kupovinu minimalno jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine!

Svoju uplatu možete izvršiti on-line uplatom putem debitne ili kreditne kartice putem linka : https://doniraj.ba/project/view/inicijativa-drvo-za-prijatelja-2020,

putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13.

ili putem banke, na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB Tuzlanske banke.

Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica, o čemu će Fondacija blagovremeno informisati javnost putem Facebook grupe Drvo za prijatelja i web stranice Fondacije.

Nadamo se da ćemo kao i do sada ovom inicijativom probuditi interes lokalnih zajednica za aktivno djelovanje u procesu kreiranja dugoročno zdravijeg i ugodnijeg okruženja i doprinijeti održivom urbanom razvoju gradova u našoj zemlji, poručili su iz Fondacije.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*