Vlada TK-a se zadužila za još 20 miliona KM

Danas je održana sjednica vlade TK-a na kojoj su, između ostalog, usvojene Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju Kantona u iznosu od 20 miliona KM namijenjenih za otplatu duga, odnosno, saniranje deficita iz 2013. godine i Odluka o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava Rudnik soli “Tuzla” d.d. Tuzla i “TTU” d.d. Tuzla.

Kreditna sredstva će, kako je istakao Miralem Nuhanović, ministar finansija u Vladi TK-a, biti usmjerena na otplatu duga iz prošle godine za boračku populaciju, poljoprivredu, refundaciju porodiljskog bolovanja.

Dio kreditnih sredstava bit će usmjeren i na tekuće rezerve i to za hitnu sanaciju fiskulturne sale Građevinsko geodetske škole 4.677 KM, nabavku pumpe za centralno grijanje u OŠ „Prokosovići“, kao i za rekonstrukciju centralnog grijanja u OŠ „Sapna“u iznosu od 6.859 KM.Vlada je danas  usvojila i Odluku o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava Rudnik soli “Tuzla” d.d. Tuzla i “TTU” d.d. Tuzla.

Usvojena je i Odluka o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u RS u JZU Domova zdravlja na području TK-a.Odlukom se omogućava povratnicima iz FBIH u RS, ostvarivanje prava primarne zaštite, odnosno liječenja u svim ustanovama Domova zdravlja na području TK-a.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*