Slučaj preuzelo Tužilaštvo TK: U Tuzli se u toku noći ugušila četvoromjesečna beba

Četvoromjesečna beba preminula je u noći s ponedjeljka na utorak, a smrt je, prema nepotvrđenim informacijama, nastupila kao posljedica gušenja.

Bebu je, po raspoloživim informacijama, ugušila tečnost koju je povratila, premda nema pouzdanih informacija da li je povraćanje nastupilo kao posljedica duže bolesti, ili je riječ o trenutnom stanju, piše Dnevni avaz.

– MUP je obavješten o smrti ove bebe i slučaj je preuzelo Tužilaštvo TK. Znam da je naređena obdukcija, a mi bi smo tek sutra trebali imati više informacija – kazao nam je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Iz izvora bliskih Tužilaštvu TK saznajemo da preliminarni rezultati obdukcije pokazuju da je do smrti bebe došlo gušenjem i da smrt nije posljedica izvršenja krivičnog djela.

Navodno je beba je u ponedjeljak uvečer bila bolešljiva i da dugo nije mogla da zaspi. Kada su roditelji , negdje iza dva sata iza ponoći uspavali bebu i sami su otišli na spavanje. Nažalost u jutarnjim satima, beba je od strane člana njihove porodice pronađena mrtva.

Pokušaj reanimacije bebe nije uspio, objavio je ‘Avaz‘.

(Danas.info)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*